In het hedendaagse buitenleven, met haar loungebanken en buitenkeukens, is de terrasoverkapping een onmisbaar element. De terrasoverkapping is leverbaar in vele kleuren en mogelijkheden en draagt bij aan een gezellig samenzijn. Knikarmschermen zijn overdag zonwerend. Gedurende de avond koelt het onder deze zonwering tevens minder hard af. Wanneer er eveneens gebruik wordt gemaakt van terrasverwarming en verlichting, is het buiten zeer aangenaam vertoeven.

Uitvoering cassetteknikarmschermen

De geheel gesloten kast beschermt het doek in gesloten staat uitstekend tegen weersinvloeden en vervuiling. De draagarmen vallen weg in de kast, zodat zij een strak geheel vormen. Het frame kan gemoffeld of blank geanodiseerd worden. Deze bewerkingen dragen bij tot een lange levensduur. Een gemoffeld frame is standaard leverbaar in de kleuren roomwit en grijs.

Bediening

Knikarmschermen kunnen met handmatige bediening en met elektrische bediening geleverd worden. Wanneer er voor elektrisch bediening wordt gekozen, kan er gekozen worden voor een schakelaar aan de binnenzijde van de woning of voor een afstandsbediening. De afstandsbediening is zowel in de woning als in de tuin te gebruiken en heeft als voordeel dat er in de woning weinig of geen bekabeling noodzakelijk is.

Wanner je elektrische knikarm zonnescherm verbonden met een Somfy zon- en windsensor, dan reageert je knikarmscherm automatisch op de aan- en afwezigheid van zon en wind. Als het nodig is, worden je huis en terras uit de zon gehouden. Je scherm gaat automatisch uit op het moment dat de zon schijnt. Waait het te hard? Dan gaat je knikarmscherm automatisch weer in. Zo voorkomt een zon- en windsensor beschadiging aan het scherm. 

Doeken

Polyacrylaat zonweringdoeken worden gemaakt van gekleurd garen, waardoor verkleuring tot een minimum beperkt blijft. Daarnaast zijn de doeken voorzien van een coating, waardoor vuil niet doordringt in de vezels. De coating maakt het doek tevens waterafstotend. Zonweringdoek is leverbaar in vele kleuren. 

Maatvoering

Cassette knikarmschermen kunnen van 2,5mtr tot 12mtr  breed geleverd worden. Afhankelijk van de breedte is een uitval tot 3,5m mogelijk. Dit is geschikt om menig terras mee te overkappen.

Terraszonwering Gouda Zonwering Gouda Hameni Zonwering  

Knikarmscherm
Terraszonwering