De traditionele zonwering die al generaties  door liefhebbers wordt gekoesterd.Deze markiezen met overkapping zijn er in aluminium maar ook nog volop met houten frames. Werden ze in vroegere  tijden voor al door winkeliers  aangeschaft als zonwering, en met op de buitenzijde  naam en logo als extra reclame middel en gebruikt om de uitstraling droog te houden. Al jaar en dag zijn ze op woonhuizen van toepassing, op grachtenpanden en herenhuizen maar ook op de moderne woningen geeft  de markies het woonhuis  een mooiere uitstraling.

Markiezen
Traditionele markiezen

Het kwart rondje en de dichte zijkanten geven een optimale schaduw om de zon uit huis te houden, terwijl van binnenuit door de ronding een ruimtelijk effect ontstaat. Markiezen zijn niet geschikt als terraszonwering,  maar wel voor gevels met openslaande en vaste  ramen.

De kap wordt gemaakt van RedWood  dit houtwerk  is met vingerlas in elkaar gezet zodat zijn er geen jaar ringen of verlijming  waardoor het hout krom trekt. De kap kan uitgevoerd worden in traditioneel verstapt of modern recht…

Het markiesframe wordt met  a klasse latwerk verbindingen verlijmd en met metalen hoeken versterkt, de latten worden met scharnieren aan elkaar gezet en zijn in alle kleuren verfwerk mogelijk. De aluminium frames zijn in een standaard kleur wit of roomwit De volant was altijd geschulpt maar is ook in een rechte uitvoering momenteel veel toegepast.

Alle designs doeken kunnen op de markies worden aangebracht, met afwerkbandjes en sierspijkers  in de gewenste kleur.

De bediening is  veelal met een optrekkoord maar kan ook elektrisch worden uitgevoerd. Oudere markiezen waarvan het doek  slecht is ,of gewoon om dat u iets anders wilt, worden gerenoveerd ,het oude doek wordt verwijderd het frame geverfd en nieuw doek na keuze  aangebracht , zo heeft de markies weer de gewenste uitstraling