Vaste raamhorren zijn niet zo vast als de naam aangeeft.

Voor naar buiten draaiende ramen, kunnen de aluminium frames met gepolivineerd glasvezel gaas, los voor het raam worden geplaatst of met demontabele scharnieren aan het kozijn vastgezet.

De minimale frame dikte van 15 mm zorgt er voor dat het hor met transparant gaas bijna niet opvalt op het kozijn en weinig ruimte inneemt zo dat rolgordijnen of jaloezieën er gemakkelijk voor langs kunnen.

Voor naar binnen draaiende ramen van kunststof of hout is er de inzethor Flex

Deze komt in de sponning aan de buitenzijde en wordt door veerklemmen, die aan het frame zijn bevestigd, op zijn plaats gehouden.

Het raam kan open in de kiepstand en geheel worden gesloten, terwijl het hor geklemd in het kozijn blijft ,zonder te boren in de kozijnen .

Voor naar binnen draaiende ramen van kunststof of hout is er de inzethor Flex deze komt in de sponning aan de buitenzijde en wordt door veerklemmen, die aan het frame zijn bevestigd, op zijn plaats gehouden.

Het raam kan open in de kiepstand en geheel worden gesloten, terwijl het hor geklemd in het kozijn blijft zonder te boren in de kozijnen .

Luxaflex inzetrolhor voor draaikiepramen

Voor ramen waar het hor frame in de dag moet komen is er het veerpen hor

Met een smal frame rondom voorzien van borstel zorgen  veerpennen er voor dat het hor op zijn plaats blijft, het hor is gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen . De aluminium frames zijn gemoffeld in wit /roomwit en  antraciet.  Weersbestendig dus te gebruiken voor binnen en/of buitenzijde Het horren gaas is er in twee kleuren zwart of licht grijs na keuze

Luxaflex inzethor

De Luxaflex® Inzethor garandeert een naadloze afsluiting van de binnen- of buitenzijde van vensters. Vanwege de smalle profielen kan de hor bij geringe montageruimte toch geplaatst worden.